image 2023 03 09 11 27 10Своїм досвідом використання веб-платформ, метою яких є поєднання науки та бізнесу, на початку березня поділились провідні європейські університети в рамках цифрового воркшопу проєкту 4Innopipe.  Експерти Гельсінського університету (Фінляндія) розповіли про побудову власної платформи HeLS Connect, яка має об’єднувати дослідників і студентів університету з учасниками фармацевтичного ринку. Університет Ройтлінгену (Німеччина) представив власну платформу розвитку регіональної інноваційної екосистеми Pioniergarten.

Одним з викликів, що розглядався, стала нездатність локальних платформ генерувати достатню нетворкінгову активність самих по собі, адже вони потребують фасилітації в процесі їх функціонального використання для конкретних завдань, також вони потребують значної кількості ресурсів. Іншим викликом, що розглядався, було приєднання до великих спеціалізованих цифрових мереж, що мають свої ком'юніті та здійснюють діяльність на власних платформах європейського чи світового масштабу.  Власним досвідом поділився керівник Лабораторії відкритих інновацій Володимир Ночвай, представляючи Digital Innovation Hub (DIH) Київського академічного університету NOSC-UA DIH. Приєднавшись до спільноти цифрових хабів, київському хабу вдалось вже підтримати декілька успішних цифрових українських стартапів та розпочати реалізацію цифрових проєктів за допомогою європейських партнерів. Наприклад, стартап Agrifootprint, спрямований на створення хмарного застосунку, що дозволить фермерам з різних країн ЄС рахувати викиди СО2 і відтак відслідковувати свій вплив на навколишнє середовище, минулого року зміг залучити для усіх партнерів, що працюють над даною технологією, 120 тис. євро.

Спільнота Academ.city як представник міжнародних інноваційних екосистем буде використовувати такі можливості міжнародних цифрових мереж для поширення інноваційних ідей, пошуку фінансування і партнерів.  Запрошуємо Вас до співпраці в рамках наступних заходів проєкту!

 

***   

Проєкт 4InnoPipe виконується в рамках ініціативи EIT HEI (European Institute of Innovation and Technology for Higher Еducation Institutions — Європейський інститут інновацій і технологій для закладів вищої освіти).