EPAM and KAU

«ЕРАМ» та КАУ уклали угоду про співпрацю:
нові можливості для студентів разом з неформальною освітою

Восени стартує навчання Master’s Program від EPAM School of Digital Engineering для досвідчених ІТ-фахівців. Крім сертифікату ЕРАМ за 4 напрямами, учасники програми зможуть отримати дипломи магістрів державного вишу, одного з партнерів програми. Хороша новина – відтепер результати здобуті на програмі, можна зарахувати і в системі університетського навчання, а отже, заощадити час та сфокусувати зусилля на навчанні.  

Можливості для цього з’явилися цього року завдяки рішенню МОН про визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної освіти. На його основі Master’s Program та українські університети заключають договір про співпрацю та зарахування результатів навчання на програмі від ЕРАМ. На спеціальності «Комп'ютерні науки» учасники програми на основі заяви зможуть перезарахувати до 35% освітніх кредитів з дисциплін вільного вибору, які внесені до індивідуальних навчальних планів студентів.

«Ми завжди говоримо, що успіх української освітньої системи та майбутнього українського ІТ залежить від однієї і тієї ж моделі співпраці – держава, бізнес та університети. Раді, що сьогодні можемо запропонувати робочу модель, яка полегшить життя студентам та дозволить їм отримувати більш якісну освіту вдома, поєднавши академічну та неформальну освіту», - коментує підписання договору Наталя Осташко, керівник Master’s Program.

Кожна опанована дисципліна має відповідати фаховим та загальним компетентностям та результатам навчання. Для цього в рамках підписаного договору складатимуться протоколи відповідності на базі отриманих компетентностей та результатів навчання неформальної освіти. Це дозволить якісно оцінити отримані знання та перезарахувати певну кількість кредитів до заліковки студента університету.

Нагадаємо, Master’s Program від ЕРАМ відбувається за 4 напрямками: Solution ArchitectureDelivery ManagementSystems EngineeringData Engineering. Його особливістю є навчання від практиків, експертів ЕРАМ, та передача знань, які найбільш затребувані в сучасному ІТ. Від КАУ взяти участь у науково-освітній програмі можуть студенти, що навчаються за спеціальністю 122 Комп’ютерні науки.

Обсяг визнаних результатів навчання, здобутих у неформальній освіті, може становити не більше 35% обсягу OHП 122 Комп'ютерні науки.