Antoniouk news11 лютого 2021 року, з нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці, відбулась онлайн-зустріч «Жіноче лідерство, жінка в науці в умовах постійних змін сучасності», яку організувало Вінницьке регіональне представництво Міжнародної торгової палати.
Однією зі спікерок цього заходу стала виконувачка обов’язків директора Інституту математики НАН України, керівниця Інноваційного центру Київського академічного університету доктор фізико-математичних наук Олександра Антонюк.

Детальніше на сайті НАН України


womaninscience news11 лютого 2021 року, до Міжнародного дня жінок і дівчат у науці, Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», ініціатива «Дівчата STEM» і компанія «L’Oréal Ukraine» організували онлайн-дискусію «Як збільшити кількість дівчат у науці», в якій узяли участь співробітниці установ Національної академії наук України (Нана Войтенко, Елла Лібанова, Катерина Терлецька, Алла Ємець, Олена Ванєєва)

Тексти виступів можна прочитати на сайті НАН Українина сайті НАН України


voitenko news11 лютого відзначають Міжнародний день жінок і дівчат у науці. hromadske запитало в трьох українських науковиць, чи зазнають вони дискримінації з боку колег, хто їх надихає і як це — бути жінкою в науці.
Про «морських свинок», аспіранток-офіціанток та «дірявий трубопровід». Три погляди на те, як це — бути жінкою в науці.

Детальніше на сайті hromadske

 


vojtenko news

Жінка-науковець – дивно, зухвало чи природно? Можна віддавати себе науці й водночас бути щасливою жінкою і матір’ю. 11 лютого – Міжнародний день жінок та дівчат у науці. Укрінформ розпитав українських науковиць: чи легко їм дався прихід у науку й чи зазнавали вони гендерної дискримінації? Отож, чи розширюються можливості й забезпечується рівність жінок у науці, якщо йдеться про нашу країну? 

Детальніше на сайті ukrinform