Науковий парк «Академ.Сіті» створить середовище для інноваційного підприємництва та комерціалізації наукових розробок. Про цю ініціативу НАН України її Президент академік Анатолій Загородній розповів на 

.be" target="_blank" rel="noopener noreferrer">онлайн-брифінгу 21 січня 2021 року.

«Ідея створення наукового парку «Академ.Сіті» виникла в Київському академічному університеті. Вона зацікавила Міністерство освіти і науки Німеччини, яке погодилося оцінити ефективність створення цього парку, і вже мав би бути закінчений пілотний проєкт, але вплинув COVID-19, трохи відтермінувавши остаточне рішення. Та попередній висновок – позитивний. Тепер усе залежить не від Німеччини, а від нас самих, від доброї волі інститутів зробити свій внесок у цей парк, від того, наскільки активно готові до нього долучитись інститути, розташовані в Академмістечку. І не лише в Академмістечку, бо цей майданчик буде відкритим для всіх академічних установ – за їхнього бажання.

Концепція парку полягає в тому, що це інноваційне середовище. До його складу можуть входити малі компанії (стартапи, спінофи), підрозділи інститутів. Завдання ж у тому, щоб розробки інститутів не лежали в столі, в шухляді, а щоби знайшлись ініціативні люди, які б узялися просувати ці розробки на ринок. Ну, а парк «Академ.Сіті», як і будь-який науковий парк, міг би забезпечити організаційну і, певною мірою, матеріальну підтримку.

Звісно, дуже важлива підтримка Київської міської державної адміністрації. Наразі це питання почало з нею обговорюватися. Планується підписання відповідного меморандуму – щодо можливості створення наукового парку. Організаційне питання, звісно, дуже непросте, але ми маємо бажання його реалізувати. Хочемо, щоб такий парк народився», – розповів Президент НАН України академік Анатолій Загородній.

Переглянути джерело