groysmanВідповідно до Положення про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України, затвердженого постановою КМУ №1333 від 21.11.2007 р., щорічно присуджуються до 20 премій у розмірі 50 000 грн.

Премія Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України присуджується молоді, особливі досягнення якої сприяють розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні.

Премія присуджується особам віком до 35 років за досягнення у розбудові України протягом 2017 календарного року. При цьому можуть також враховуватися досягнення кандидата на присудження Премії за попередні роки. Премія не присуджується повторно, а також за досягнення, за які особи вже були відзначені державними нагородами.

Премія присуджується за особливі досягнення, що сприяють розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні, за такими напрямами:

1) правозахисна та політична діяльність, боротьба з корупцією, розвиток місцевого самоврядування та місцевої самоорганізації населення, вирішення питань житлово-комунального господарства;

2) національно-патріотичне виховання громадян, підготовка молоді до захисту незалежності і територіальної цілісності України, розвиток волонтерського руху, сприяння Збройним Силам та іншим утвореним відповідно до законів військовим формуванням та правоохоронним органам спеціального призначення, надання допомоги особам, які беруть або брали участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях;

3) вшанування та надання допомоги учасникам боротьби за незалежність України у XX столітті, жертвам політичних репресій та членам їх сімей, впорядкування військово-меморіальних об’єктів, пов’язаних з боротьбою за незалежність і територіальну цілісність України;

4) впровадження творчих та новітніх ідей у створенні та веденні бізнесу, створення нових робочих місць, освіта та працевлаштування соціально уразливих категорій населення, у тому числі осіб з особливими потребами, внутрішньо переміщених осіб тощо;

5) популяризація здорового способу життя, cпортивної діяльності, профілактики та охорони здоров’я населення;

6) утвердження ролі сім’ї в суспільстві, захист дитинства, материнства та батьківства;

7) культурно-мистецька та наукова діяльність, збереження і популяризація історичної та культурної спадщини;

8) захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, охорона навколишнього природного середовища, захист тварин.

Ознайомитись з порядком присудження Премії можна за посиланням.

Звертаємо вашу увагу на те, що прийом заявок до Міністерства молоді та спорту України на цей рік триває до 1 березня 2018 року. За детальнішою інформацією ви можете звертатися до департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту (тел. (044) 284-30-26).

Також до вашої уваги звіт про вручення Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України за 2016 рік.