openday 01082022

Ночами не спите, бо кортить дізнатись, що там по ту сторону чорних дір? Невпинно слідкуєте за роботою Великого адронного колайдера? По-людськи турбує доля кота Шредінгера? Вітаємо, ваш діагноз — фізик-теоретик!

1 серпня всіх, хто мріє відкривати та досліджувати фундаментальні закони макро- та мікросвіту, від фізики конденсованого стану до астрофізики високих енергій та космології, був проведений вебінар “День відкритих дверей: навчатися сучасній теоретичній фізиці в КАУ” (відео вебінарувід кафедри теоретичної та математичної фізики, що здійснює підготовку магістрів за спеціальністю 104 «Фізика і астрономія». 

Саме тут найкращі українські науковці з Інституту  теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова Національної академії наук України розказали про унікальні можливості навчання на кафедрі теоретичної та математичної фізики, серед яких:

  • Участь у найактуальніших напрямках фундаментальної фізики, теоретичних дослідженнях з фізики високих енергій до новітніх квантових матеріалів, квантової оптики та  сучасних математичних методів  нелінійної фізики. Зробити прорив у квантових технологіях або винайти новий квантовий матеріал? На цій Кафедрі все можливо!
  • Наукове  співробітництво з науковими установами та університетами Німеччини, Франції, Нідерландів,  Великої Британії, Італії, Австрії, Польщі. Безпосередня участь у проєктах з фундаментальної фізики світового рівня — не виняток, а буденна реальність кафедри завдяки тісному міжнародному співробітництву в провідному академічному інституті.  
  • Неймовірний рівень викладачів, серед яких відомі науковці, члени Національної академії наук України, доктори наук та професори.

Основні навчальні дисципліни та напрями наукових досліджень для магістерських проєктів  на Кафедрі:

  • Дослідження властивостей темної матерії  та сигналів існування її частинок;
  • Властивості сильно взаємодіючої матерії, що виникає в ядро-ядерних зіткненнях при високих енергіях;
  • Космологічні наслідки розширення Стандартної моделі елементарних частинок, існування темної матерії  та модифікованої теорії гравітації;
  • Властивості графену та  новітніх топологічних матеріалів: фізика елементарних частинок на столі;
  • Комп’ютерна симуляція біологічних макромолекул;
  • Конформаційна механіка ДНК;
  • Фізичні основи сучасних квантових технологій: квантова оптика, теорія квантових кореляцій, квантова інформація, квантові комп'ютери та квантова комунікація;
  • Нові методи математичної фізики для дослідження квантових інтегровних систем у фізиці твердого тіла та у квантовій теорії поля.

Навчання на Кафедрі дозволяє сформувати професійні навички, які значно підвищують можливості подальшої кар’єри в наукових установах України та світу. Успішність випускників Кафедри минулих років доводить правильність вибору кафедри теоретичної фізики та математичної фізики  для продовження навчання в магістратурі.

Зацікавлені та хочете дізнатись більше? Читайте про набір на Кафедру у 2022 році. 

Якщо ви досі вагаєтеся, ви маєте змогу приєднатися  до  групи  абітурієнтів  у  телеграмі   та задати всі питання,  або за відповідями звертайтесь:  Іоргов Микола Зіновійович, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

До зустрічі!