openday 2807202228 липня усіх, хто хоче доєднатися до досліджень у галузі біомедицини та наук про мозок на вебінар «День відкритих дверей: Біомедичні дослідження у КАУ» (відео вебінару) від Кафедри біомедицини та нейронаук Київського академічного університету, що базується на знаннях та досвіді наукових співробітників та дослідницькій інфраструктурі Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України та Академії "Добробут".

Кафедра біомедицини та нейронаук має на меті навчити студентів кількісним підходам до вирішення біологічних проблем, а також розвинути їхнє власне бачення сучасних біологічних проблем та способів їх вирішення. Наша академічна програма розроблена з урахуванням того, що ми навчаємо студентів, які отримали дипломи бакалавра у різних галузях знань таких як біологія, фізика, математика або хімія. Головним результатом нашої науково-освітньої програми є досягнення високого рівня у самостійному проведенні наукових досліджень. 

Наукові напрями досліджень:

  • Молекулярні механізми Covid-19 та гострого респіраторного дистрес синдрому
  • Клітинні та молекулярні механізми обробки сенсорної інформації нейронами спинного мозку
  • Молекулярна фармакологія TRP каналів
  • Дослідження наслідків травматичного ушкодження головного мозку
  • Сигналізація нейронних кальцієвих сенсорних (NCS) білків
  • Розробка комп'ютерних алгоритмів оптимізації сенолітичної терапії
  • Про конкретні напрями наших досліджень ви можете дізнатися тут, а статті викладачів представлені тут.

Магістранти кафедри беруть безпосередню участь у дослідницькій роботі, починаючи з першого року навчання (до 50% часу), а протягом другого року виключно працюють над своїми дипломними проектами в складі наукових груп наших лабораторій. Всі вмотивовані студенти вже на першому курсі працевлаштовуються в лабораторії, залучаються до виконання міжнародних проектів, а по завершенні магістратури мають пріоритетне право вступу на освітню програму докторів філософії КАУ. Під час виконання наукових проєктів студенти кафедри взаємодіють з науковцями провідних лабораторій Європи та США.


Теми магістерських дипломних робіт: 

  • Оцінка енергії зв'язування білків сімейства NCS за допомогою методу umbrella sampling в моделі MARTINI.

  • Імунохімічне дослідження тканин у мікроканальному 3Д-імпланті для відновлення функції пошкодженого периферичного нерву.

  • Розробка нового малогабаритного мікроскопа для методу Patch-clamp у зразках довільної товщини.

  • Оцінка відновлення компонентів судинної та нервової систем у мікроканальному 3Д-імпланті для відновлення функції пошкодженого периферичного нерву.

  • Абсорбція радіонуклідів екзополімерним комплексом (EPS) бактерій.

  • Просторова гетерогенність кальції-залежного вбудовування гіпокальцину у плазматичну мембрану.

На кафедрі проводяться сумісні дослідження з багатьма закордонними лабораторіями. Більша частина досліджень фінансується за рахунок міжнародних грантів.  Нашими партнерами є: Martin Marsala Lab, University California San Diego (San Diego, CA, USA), Ole Petersen Lab, Cardiff University (Cardiff, UK), Ján Gálik Lab, Institute of Neurobiology (Košice, Slovakia), Georgy Bakalkin Lab, Uppsala University (Uppsala, Sweden), Frederic Brocard Lab, Institut de Neurosciences de la Timone (Marseille, France), Boris Safronov Lab, Institute for Molecular and Cell Biology (Porto, Portugal), Venkat Ventkataraman Lab та інші.

Якщо ви досі вагаєтеся, ви маєте змогу приєднатися  до  групи  абітурієнтів  у  телеграмі   та задати всі питання,  або звертайтесь:

Завідувач кафедри – професор, д.б.н., Павло Білан

Секретар кафедри – к.б.н., Ірина Осадченко

За додатковою інформацією звертайтесь: biomed[at]kau.edu.ua