openday 105

Мрієте зробити прорив в найцікавіших темах науки майбутнього — наноматеріалах та квантових технологіях? А, може, бачите себе винахідником принципово нового способу вироблення зеленої енергії? Тоді вам точно на кафедру прикладної фізики та наноматеріалів.

25 липня пройшов вебінар «День відкритих дверей:  фізика квантових та нано- матеріалів в КАУ» (відео вебінару) від кафедри прикладної фізики та наноматеріалів, що здійснює підготовку магістрів за спеціальністю 105 «Прикладна фізика та наноматеріали». 

 

 

Базовим для кафедри прикладної фізики та наноматеріалів є одна з найпотужніших наукових установ України — Інститут металофізики ім. Г.В. Курдюмова  НАН України. Саме тому на кафедрі можливі наукові дослідження у найбільш перспективних та цікавих сферах, серед яких:

  • Квантові матеріали 
  • Матеріали для альтернативної  енергетики (у т.ч. зеленої та автономної)
  • Матеріали для високочутливих сенсорів та поглинаючих покриттів 
  • Методи неруйнівної діагностики дефектної структури матеріалів
  • Матеріали для медицини та медична діагностика (біосумісні імпланти, замінники кістки, сорбенти тощо)
  • Смарт-матеріали (розумні матеріали, наприклад, матеріали з пам’яттю форми)
  • Матеріали в екстремальних умовах (фізика міцності, пластичності та руйнування) 

На магістрів кафедри очікує:

  • Виконання магістерських робіт під керівництвом провідних учених НАН України на експериментальній базі відповідних інститутів та із залученням експериментальної бази провідних наукових установ Європи та світу під час закордонних стажувань. 
  • Працевлаштування з першого курсу в лабораторіях та відділах, в яких вони залучаються до виконання вітчизняних та міжнародних проектів,
  • Пріоритетне право вступу на освітньо- наукову програму докторів філософії до КАУ та ІМФ.

Під час навчання, студенти співпрацюють з міжнародними науковими установами та виробничими концернами світу:  з IFW Dresden, Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf та BESSY Berlin (Німеччина), Swiss Light Source та PSI (Швейцарія), Stockholm University (Швеція), International Laboratory of High Magnetic Fields and Low Temperatures у Вроцлаві (Польща), з National Institute for Laser, Plasma, and Radiation Physics,  з Brno University of Technology, Institute of Physics of Materials ASCR, Central European Institute of Technology (Брно, Чеська республіка), University of Vienna (Австрія), UCLA та Advanced Materials Inc. (США) та ін.

У вас буде можливість на власні очі побачити, як наукові розробки втілюються в новітні технології та промислові концепції світового масштабу!

Вебінар відбувся онлайн і мав на меті надати Вам якомога більше інформації про спеціальність кафедри, освітні програми, саме від людей, які Вас навчатимуть. Подивившись відео вебінару Ви матимете змогу познайомитися з нами та отримати відповіді на всі питання, які Вас цікавитимуть. Окрім важливих процедурних питань співробітники залюбки відповіли на всі питання абітурієнтів: А чому саме навчають? Які предмети? Де я проходитиму наукову практику? Де і з ким я зможу працювати? Які перспективи подальшого навчання та працевлаштування? 

Якщо ви досі вагаєтеся, ви маєте змогу приєднатися  до  групи  абітурієнтів  у  телеграмі   та задати всі питання. У майбутніх студентів КАУ уже перед вступом є можливість пошуку теми досліджень і наукового керівника з  спеціальності  105 Прикладна фізика та наноматеріали.  

Є питання? Звертайтесь:

Євген Лень, тел.: +38 (067) 2306016,   e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

Олександр Кордюк, тел:   +38 (095) 0104594,  e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

До зустрічі!